Eenkhoorn wint ochtendrit in Coppi e Bartali en blijft leider na ploegentijdrit

H.Vviv

Pascal Eenkhoorn heeft de ochtendrit van de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. De 21-jarige Nederlander was in een sprint te sterk voor zijn vluchtgenoot Lawson Craddock. In de middag stond er nog een ploegentijdrit op het programma en die werd gewonnen door Team Sky. Eenkhoorn blijft wel leider in het algemeen klassement.

De ochtendrit in de Coppi & Bartali was 97,8 kilometer lang. Na twaalft kilometer koos Eenkhoorn samen met Craddock en Emil Dima. Het drietal kreeg een voorsprong van het peloton van meer dan drie minuten.

Op vijftien kilometer van de streep moest de Roemeen Emil Dima afhaken bij de Amerikaan en de Nederlander. Met tien kilometer van de streep had het tweetal nog twee minuten op het peloton. In de laatste kilometer nam Eenkhoorn niet meer over van Craddock, waarna de Nederlander makkelijk de sprint won van de Amerikaan. Voor de renner van LottoNL-Jumbo was het zijn eerste profzege. Davide Ballerini won op 1.07 de sprint van het peloton.

In de middag stond er nog een ploegentijdrit op het programma van 13,3 kilometer. In de ploegentijdrit noteerde team Sky de beste tijd. CCC Sprandi Polkowice werd tweede op tien seconden. Ook Mitchelton-Scott verloor tien seconden op de Britse ploeg. LottoNL-Jumbo klokte de vierde tijd in Italië op elf seconden van de winnaar. Doordat de Nederlandse ploeg, de ploeg van Craddock voor bleef blijft Eenkhoorn leider in de Italiaanse rittenkoers.