Piqué: "Het is de beste, we zijn net kleine kinderen"

Redactie

Gerard Piqué laat geen mogelijkheid schieten om de spelers van Real Madrid erop te wijzen dat ze een dramatisch seizoen doormaken in LaLiga.

De centrale verdediger kent met Barcelona een uitstekend seizoen en met nog negen wedstrijden te spelen staat de club ongeslagen eerste in LaLiga met een voorsprong van vijftien punten op Real Madrid.

"Ik zal je wat inside information geven. Iedereen weet dat voetballers in groepen zitten op WhatsApp. Ik heb er een voor mijn vrienden thuis en ik heb er een alleen voor mijn ploeggenoten bij Barcelona. Maar mijn favoriete zal je misschien verrassen", vertelt Piqué tegen The Player's Tribune.

"Eerder dit seizoen, toen we al acht op negen punten voorsprong hadden op Real Madrid in de compettie, startte ik een speciale groep voor enkele spelers van de Spaanse nationale ploeg die voor Real Madrid en Barcelona spelen. Het enige wat we doen is shit praten met elkaar over Barca en Real! Het is de beste, we zijn net kleine kinderen."

"Ik word erg creatief in mijn antwoorden nu we, wat vooral hilarisch is voor mij, vijftien punten voorsprong hebben op Real in de competitie. Vorig seizoen, toen de Real-spelers alles aan het winnen waren, voelden ze zich redelijk goed. Ze spraken voortdurend sh*t wanneer ik ze bij de training van het nationale team zag."

"Elke keer dat ze vorig seizoen een wedstrijd wonnen, plaatsten ze foto's vanuit de kleedkamer met ontbloot bovenlichaam op Instagram. Ze glimlachten en spanden hun spieren aan zoals The Rock en zeiden #Halamadrid en plaatsen kleine prijzen-emoji's. Dit seizoen is het echter een andere sfeer. Al hun Instagram-foto's zien er erg somber uit. 'Drie punten vandaag. We moeten harder blijven werken!'"

"Dus ik stuur ze in de WhatsApp-groep: 'Kom op jongens, waarom zo serieus?!' Daarna stuur ik een huilende emoji en een lachende emoji. Ik heb zelfs een speciale naam voor de groep gemaakt, deze heet: 'GEFELICITEERD!'"