Man vervolgd wegens middelvinger naar flitspaal

heywoodu

Een Franse man heeft zich bij de rechter mogen melden omdat hij met opgestoken middelvinger geflitst is. De man reed te snel en werd dus geflitst, maar wat bleek? Bij het bekijken van de foto's zag men dat meneer twee flitspalen met opgestoken middelvinger passeerde.

De 46-jarige man wordt nu vervolgd wegens het beledigen van een ambtenaar in functie. Het gaat daarbij niet om de onbemande flitspalen, maar om de arme mensen in het identificatiecentrum die de foto's moesten bekijken en diep beledigd werden door de vinger. 

Het duurde even voor de man geïdentificeerd kon worden, want zijn nummerplaat was deels afgeplakt met zwarte tape. Dat had een vriend die de auto eerder gebruikte gedaan, zo beweerde de man, zonder daarbij te vermelden waarom hij de tape er niet even af had gehaald.

Zijn snelheidsovertreding gaf hij toe, maar voor de middelvinger had hij een andere verklaring. "Ik was in discussie met mijn vrouw, voor wie de middelvinger bedoeld was", aldus de man, die op 3 april zijn straf hoort. Zijn advocaat gaat alvast voor vrijspraak, omdat een machine niet te beledigen is.