Boëtius hekelde gefluit bij Feyenoord: "Ik blokkeerde een beetje"

Redactie

Jean-Paul Boëtius heeft een lastige periode achter de rug, waarin hij weinig speelde en werd uitgefloten door het thuispubliek.

Boëtius keerde afgelopen zomer terug in Rotterdam en hij begon het seizoen aardig. Na een tijdje kreeg Sam Larsson en ook Bilal Basacikoglu de voorkeur en kwam Boëtius minder aan spelen toe. "De trainer was niet tevreden over mij en daar had hij zeker een punt", zegt de buitenspeler in het Algemeen Dagblad.

"Gelukkig kwam er snel weer een kans. Toen ik onlangs tegen AZ de openingstreffer maakte, viel er echt een last van mijn schouders. Dat had ik echt nodig." Zijn teamgenoten waren ook blij voor hem. "Iedereen is met mij bezig. De technische staf, maar ook mijn ploeggenoten. Na die treffer tegen AZ zag ik dat bij de jongens. Ze lieten zien erg blij voor mij te zijn. Dat is mooi hoor."

"Ja, als speler krijg je het gemor op de tribunes heus wel mee", vertelt de 23-jarige Rotterdammers over de fluitconcerten. "En ik snap ook dat de mensen meer verwachten, dat is terecht. Alleen gefluit helpt niemand verder, ik blokkeerde echt een beetje. Het moest ook beter, dat wist ik. Maar soms klonk er al gefluit voor ik daadwerkelijk was ingevallen. Dat had gewoon invloed op me."