Koeman houdt ook rekening met Jong Oranje

Redactie

Bondscoach Ronald Koeman heeft met Art Langeler gesproken over welke spelers in aanmerking komen voor Oranje of de beloftenploeg.

Justin Kluivert en Guus Til horen nu bij het Nederlands elftal, maar ze zouden in september wellicht hard nodig kunnen zijn bij Jong Oranje. Die ploeg speelt dan EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland. Jong Oranje staat met acht punten tweede in de poule, Engeland is eerste met dertien, Schotland heeft er acht.

Bij de KNVB heeft men nog niks op papier gezet over talenten die geen uitzicht hebben op speeltijd in het grote Oranje, maar wel in Jong Oranje kunnen spelen. "Nee, daar is nog niets over afgesproken, maar dat is ook pas over een half jaar", vertelt bondscoach Art Langeler aan De Telegraaf. Hij heeft wel gesproken met Koeman en directeur Nico-Jan Hoogma. "Je discussieert met elkaar over spelers of ze voor Oranje of Jong Oranje moeten uitkomen", aldus Koeman.

"Ik neem de beslissing en daarbij houd ik rekening met Jong Oranje, maar is de rol die ik voor zo’n speler in gedachte heb uiteindelijk bepalend of iemand bij Oranje of Jong Oranje speelt. Als het kan, houd ik rekening met het programma van Jong Oranje dat zich voor het EK moet kwalificeren, maar het grote Oranje blijft het belangrijkste elftal", benadrukt de bondscoach.

Terwijl het Nederlands elftal vrijdag tegen Engeland oefent en maandag tegen Portugal, bereidt Jong Oranje zich nu voor op een oefenwedstrijd tegen België en een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra.