Tweede aanhouding voor brute woningoverval Loosbroek

Fukke_Fappesma

De politie heeft maandagochtend een tweede verdachte aangehouden voor de zeer gewelddadige woningoverval in Loosbroek. Het betreft een 58-jarige man uit Oss. Eerder werd al een 44-jarige man uit Harderwijk aangehouden. Hij zit nog vast.

Op zondagavond 4 december 2016 drongen twee gemaskerde mannen een woning aan de Voorstraat in Loosbroek binnen. Ze bedreigden de bewoner en zijn vrouw met iets wat op een vuurwapen leek. De overvallers bleven een uur binnen en gingen er vandoor met geld en sieraden. Ze lieten het echtpaar vastgebonden en gewond achter. Het stel werd ernstig mishandeld gedurende de overval. De man heeft hier blijvende oogschade aan overgehouden.

Nieuwe impuls dankzij tips kijkers
In Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd een reconstructie van de overval getoond. Dat leverde meerdere bruikbare tips op, die leidden tot een nieuwe impuls in het onderzoek. Op 5 maart resulteerde dat in de eerste aanhouding: de 44-jarige man uit Harderwijk. Er volgde een huiszoeking op zijn woonadres en op zijn voormalige woonadres in Dieden werden schuren en loodsen doorzocht. De 44-jarige man zit nog in voorlopige hechtenis.

In de woning van de Ossenaar heeft een doorzoeking plaatsgevonden. Zijn auto is in beslag genomen. Overige inbeslaggenomen goederen die verband houden met de overval worden op sporen onderzocht. De Ossenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Tweede aanhouding voor brute woningoverval (bron: Politie)
Tweede aanhouding voor brute woningoverval (foto: stockfoto politie.nl)