NHL: Blue Jackets kloppen Bruins in topduel, Donato maakt topdebuut

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL hebben twee van de in topvorm verkerende teams het maandag tegen elkaar opgenomen. De Columbus Blue Jackets en Boston Bruins wonnen beiden acht van hun vorige tien wedstrijden, in het geval van de Blue Jackets zelfs zeven op rij.

Boone Jenner zette de Blue Jackets in het TD Garden in Boston al snel op voorsprong, maar vroeg in de tweede periode kwam een rijzende ster het ijs op: de 21-jarige Ryan Donato maakte op de Olympische Spelen in Pyeongchang namens de VS bijzonder veel indruk en dat bleef niet onopgemerkt. De Bruins legden hem afgelopen week voor twee jaar vast en maandag mocht hij gelijk debuteren.

Het bleek een prima zet, want binnen een paar minuten ramde het toptalent zijn eerste NHL-goal en daarmee de gelijkmaker in het doel. Brad Marchand tekende al snel voor de 2-1, waarna Riley Nash - op aangeven van Donato - de 3-1 binnen wist te werken, alvorens Sonny Milano aan het einde van de tweede periode nog wel de aansluitingstreffer scoorde.

Thomas Vanek en Artemi Panarin deden de Bruins pijn door de 3-3 en 3-4 te scoren, maar al snel legde David Krejci de 4-4 in het doel, met wederom een assist van de ijzersterk debuterende Donato. Dat debuut werd niet bekroond met een zege, want in overtime was het Cam Atkinson die de beslissende goal namens de Blue Jackets op de borden zette: 4-5.

Uitslagen NHL maandag
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 4-5 OT
Buffalo Sabres - Nashville Predators 0-4
Montreal Canadiens - Florida Panthers 0-2
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 3-4 OT
Arizona Coyotes - Calgary Flames 5-2

Bruins - Blue Jackets (Bron: YouTube)