Barcelona spaart Athletic met kleine score

Redactie

Barcelona heeft mede dankzij een goal van Lionel Messi met 2-0 gewonnen van Athletic Club. De bezoekers mochten niet klagen dat de score niet hoger opliep.

De ploeg uit Bilbao had met name in de eerste helft niks te zeggen in Camp Nou. Barça was superieur en na een aanval via Messi en Jordi Alba kon Paco Alcácer de score al na acht minuten openen. De 2-0 kwam op naam van Messi, die van buiten het strafschopgebied hard raak schoot.

Kepa Arrizabalaga, de keeper van Athletic, voorkwam vervolgens met enkele reddingen dat Barcelona uitliep naar een monsterscore. Hij had bovendien het geluk dat Philippe Coutinho twee keer het aluminium raakte en ook voor Paulinho stond de paal een doelpunt in de weg.

Athletic haalde in de tweede helft een beter niveau, maar het kon de Catalanen niet echt in de problemen brengen. Het meeste gevaar kwam nog bij een schot van Iñigo Lekue en een kopbal Aritz Aduriz. Barcelona kon de wedstrijd probleemloos uitspelen.

Met nog negen speelronden op het programma is de voorsprong van Barça nu elf punten op Atlético Madrid. De Rojiblancos spelen zondagavond nog tegen Villarreal (uit). Na de interlandperiode gaat de Spaanse koploper op bezoek bij Sevilla, Atlético ontvangt dan het Deportivo La Coruna van Clarence Seedorf.

Overige uitslagen
Leganés - Sevilla 2-1
Celta de Vigo - Málaga 0-0
Villarreal -Atlético Madrid 2-1
Deportivo La Coruña - Las Palmas 1-1
Valencia - Alavés 3-1
Real Sociedad - Getafe 1-2
Real Betis Sevilla - Espanyol 3-0
Levante - Eibar 1-1
Real Madrid - Girona 20.45u