Leipzig verrast Bayern in eigen huis

Redactie

RB Leipzig heeft zondag een mooie overwinning behaald op Bayern München. De Duitse koploper kwam nog wel op voorsprong.

Na twaalf minuten was het Sandro Wagner die een voorzet van James Rodríguez tegendraads in het doel kopte. De aanvaller verving Robert Lewandowski in de basis, terwijl Arjen Robben niet aan de aftrap verscheen vanwege een kleine spierblessure. Ook Leipzig had de opstelling aardig gewijzigd; Emil Forsberg en Timo Werner begonnen op de bank.

Ondanks de snelle voorsprong voor Bayern was Leipzig veel sterker. Yussuf Poulsen miste een geweldige kans op de gelijkmaker en Bayern-keeper Sven Ulreich hield later ook Bruma van scoren af. Na 37 minuten was het wel raak toen Naby Keita van dichtbij wist te scoren.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en nadat Bruma een aardige kans had gemist, was Werner wel trefzeker. De spits die voor rust al inviel voor de geblesseerde Marcel Sabitzer knalde de bal hard en laag in de hoek. Leipzig had de wedstrijd daarna kunnen beslissen en ook Bayern werd nog wel gevaarlijk, maar het bleef bij 2-1.

Bayern München heeft ondanks de nederlaag nog steeds een enorme voorsprong op nummer twee Schalke 04, namelijk zeventien punten. Als Schalke zaterdag niet wint van Freiburg, kan Bayern dezelfde dag al kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund.

Overige uitslagen
Borussia Dortmund - Hannover 96 1-0
1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2-0
SC Freiburg - VfB Stuttgart 1-2
Borussia Mönchengladbach - 1899 Hoffenheim 3-3
Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 3-0
FC Augsburg - Werder Bremen 1-3
Hamburger SV - Hertha BSC 1-2
VfL Wolfsburg - Schalke 04 0-1