FOK! Wat een weer: f*cking koud & zonnig

Monique (DJMO)

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 3°C. De wind is oost tot noordoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Aan het begin van de nacht bereikt een gebied met lichte winterse neerslag het noorden van het land en beweegt vervolgens zuidwaarts. Door lichte sneeuw of ijzel kan het plaatselijk verraderlijke glad worden. Na de neerslag kan het bovendien glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De minima lopen uiteen van 2°C in het Waddengebied tot lokaal -5°C in het zuidoosten. De wind draait naar een noordwestelijke richting en is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

De neerslag en bijbehorende gladheid verlaten in de loop van morgenochtend het zuiden. Er volgt dan een droge en vrij zonnige dag. De temperatuur loopt op tot ca. 7°C. Daarbij staat een matige, aan de kust (vrij) krachtige noordelijke wind. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Interpretatie ligt voor anker in Delfzijl, en zag deze prachtige lucht  (Foto: Interpretatie)
Interpretatie sterft van de kou in Delfzijl, en zag deze prachtige lucht (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!