Langlaufster Weng houdt nipt stand en pakt eindzege World Cup

heywoodu

Langlaufster Heidi Weng heeft voor het tweede jaar op rij de eindzege gepakt in de World Cup. De Noorse kende een zeer moeilijk slot van het seizoen en ook bij de seizoensfinale in het Zweedse Falun ging het niet makkelijk, maar ze hield net stand.

Marit Bjørgen mocht als leidster in het klassement van de driedaagse wedstrijd in Falun als eerste vertrekken, 36 seconden voor landgenote Ingvild Flugstad Østberg, 41 tellen voor de Amerikaanse Jessica Diggins en 43 seconden voor Krista Pärmäkoski uit Finland. Dat trio kwam snel samen, maar richting de helft van de wedstrijd trok Diggins ten strijde om richting Bjørgen te komen.

De Amerikaanse deed een zeer dappere poging en maakte wel degelijk veel tijd goed, maar het was too little, too late om Bjørgen nog serieus te bedreigen. De Noorse won, Diggins kwam zestien seconden later als tweede over de streep, terwijl haar landgenote Sadie Bjornsen in de sprint om plek drie te sterk was voor de Noorse Ragnhild Haga.

Østberg kwam na een zeer lastige slotfase als achtste over de streep en daarmee kwam ze net tekort om de in de slotfase van het seizoen zwaar tegenvallende Weng in te halen in het klassement. Weng eindigde als achttiende en dat was net genoeg om de eindzege veilig te stellen.