Moeizame wedstrijd basketballers Donar, Den Helder verrast Leeuwarden

heywoodu

In de Duch Basketball League heeft koploper Donar een lastige overwinning geboekt. De koploper trok naar het Limburgse Weert voor een wedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg, maar dat bleek geen sinecure. Donar moest het doen zonder Evan Bruinsma en hoopte met het oog op het drukke Europese programma op een niet al te inspannende avond.

Daar leek het aanvankelijk ook op, maar BAL begon toch prima partij te bieden en bleef lang op gelijke hoogte. Halverwege stond het 35-43 voor de bezoekers, maar aan de hand van Roel van Overbeek en Daan Rosenmuller kwam BAL toch langszij, waarna Wietze Nossek zelfs even voor de voorsprong in het derde kwart zorgde. In het vierde kwart lieten de Limburgers de nodige kansen liggen en Brandyn Curry, Teddy Gipson en Sean Cunningham straften dat namens Donar af: 66-79.

De Den Helder Suns bungelden lang onderaan de competitie, maar zijn BAL inmiddels voorbij. Zaterdagavond werd in eigen huis zelfs gewonnen van Aris Leeuwarden, waardoor men zicht houdt op een plek in de play-offs. Met zestien seconden op de klok en bij 67-66 voor de Suns kon Leeuwarden het alsnog afmaken, maar de aanval werd gestopt en Quinterian McConico gooide met twee vrije worpen de 69-66 eindstand voor de Suns op het bord. ZZ Leiden kende ondertussen een prima avond en won met 79-100 op bezoek bij Apollo Amsterdam.