Vergne wint spannende ePrix Punta del Este

heywoodu

Jean-Eric Vergne heeft de ePrix van Punta del Este gewonnen. De Fransman was in de zesde race van het Formule E-seizoen de beste in de straten van de Uruguayaanse badplaats, waar tot op de allerlaatste meters gevochten werd om de zege.

Lucas di Grassi pakte de poleposition in de kwalificatie, maar werd net als Alex Lynn en Oliver Turvey bestraft wegens het afsnijden in een bocht. Mitch Evans moest zelfs van de tweede naar de zestiende plek op de grid omdat zijn auto te licht werd bevonden na een batterijwissel, waardoor de pole in handen kwam van Vergne, aanvankelijk vijfde in de kwalificatie.

Vergne verzilverde zijn pole bij de start en nam de leiding, gevolgd door Di Grassi, Lynn en Turvey. De gele vlag kwam al snel naar buiten, want Nick Heidfeld parkeerde zijn Mahindra aan de kant, en al snel kwam de safety car de baan op. Na de herstart duurde het niet lang voor Sebastien Buemi, de nummer vier in de titelstrijd, in de problemen kwam en de Zwitser streed na een veel te vroege autowissel niet meer mee om de punten.

Bij de autowissels behield Vergne de leiding, met Di Grassi achter zich, maar Daniel Abt en Sam Bird deden prima zaken en schoven op naar plek drie en vier, voor Lynn en de sterk rijdende Felix Rosenqvist. Abt kon zijn podiumplek echter al snel gedag zeggen: de Duitser kwam plotseling naar binnen omdat er een probleem was met zijn gordels, zo bleek. Hij werd opnieuw ingesnoerd en kon weer op weg, maar was uiteraard gelijk kansloos.

Met nog acht ronden te gaan was het nog altijd spannend om de zege, want Di Grassi reed al rondenlang bijna onder de achtervleugel van Vergne. Bird kwam ondertussen alsmaar dichterbij en ook Lynn en zelfs de zeer sterk naar voren gekomen Evans was nog niet kansloos. Met een heerlijke actie schoof Evans voorbij Lynn, waardoor hij na zijn zware gridstraf al op plek vier lag.

Met drie ronden te rijden had Bird definitief de aansluiting te pakken en dus reed de gehele top-3 binnen een seconde van elkaar. De Brit moest in de slotronde toch nog afhaken - hij moest wat energie besparen - en Di Grassi trok nog alles uit de kast om de winst te pakken, maar Vergne verdedigde ijzersterk en won de race, voor Di Grassi, Bird, Evans, Rosenqvist, Lynn en Turvey.