Zweedse skiërs winnen team event voor eigen publiek

heywoodu

Tijdens de World Cup-finales alpineskiën in het Zweedse Åre hebben de thuisfavorieten het publiek flink doen juichen. De Zweden schreven het team event op hun naam, het onderdeel waarop teams van twee mannen en twee vrouwen het op een parallelreuzenslalom tegen elkaar opnemen.

In de kwartfinales won Zweden overtuigend van de olympisch kampioenen uit Zwitserland, waarna in de halve finales ook Duitsland op duidelijke wijze opzij werd geschoven. Frankrijk won in de kwartfinales van Noorwegen, waarna Oostenrijk er in de halve eindstrijd aan moest geloven.

Frankrijk en Zweden namen het zo tegen elkaar op in de finale, waar Anna Swenn Larsson voor een voorsprong zorgde door Romane Miradoli na een fout van de Française te verslaan. Clement Noël bracht Frankrijk met winst op Mattias Hargin terug, waarna Frida Hansdotter nipt te sterk was voor Tessa Worley.

Julien Lizeroux moest winnen om Frankrijk de winst te bezorgen, en in een rappe tijd ook. Dat gebeurde niet: Lizeroux haalde de finish niet, André Myhrer won en dus ging de winst naar Zweden.

De Duitsers pakten de derde plek door Oostenrijk te verslaan.

Beelden van de finales (Bron: YouTube)