Boëtius: "Ik ben hem daar hartstikke dankbaar voor"

Redactie

Jean-Paul Boëtius is Giovanni van Bronckhorst dankbaar voor het vertrouwen dat hij van de trainer gekregen heeft in een lastige fase.

De buitenspeler was een tijd uit vorm, maar kon de laatste weken weer rekenen op een basisplaats en was hij afgelopen zondag trefzeker tegen AZ. "Ja, en daar ben ik hem natuurlijk hartstikke dankbaar voor", vertelt Boëtius in gesprek met RTV Rijnmond.

"Iedereen is met me bezig. Niet alleen de technische staf, maar ook mijn teamgenoten, die met me praten en me moed inspreken. Na zo'n goal zie je ook voldoening bij hen. Dat is heel mooi om te zien. Zo zie je maar dat alles goed in elkaar steekt."

De 23-jarige vleugelaanvaller weet niet waarom hij een lastig seizoen kent bij Feyenoord, de club waar hij afgelopen zomer terugkeerde. "Ieder jaar is een nieuw jaar. In het ene jaar verloopt het soepel en in het andere jaar heb je een paar dipjes. Deze dip duurde best lang. Of dat met leeftijd te maken heeft, weet ik niet. Ik blijf gewoon hard werken. Dat is het enige dat je kunt doen. De ene wedstrijd is de andere wedstrijd, maar dat zegt niet dat je het moet accepteren. Erover blijven piekeren helpt je ook niet vooruit."

Jean-Paul Boëtius en Giovanni van Bronckhorst (Pro Shots / Erwin Spek)
Jean-Paul Boëtius en Giovanni van Bronckhorst (Pro Shots / Erwin Spek)