Scorende De Vrij helpt Lazio naar kwartfinales Europa League

Redactie

Lazio heeft zich met een zege op Dynamo Kiev geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Stefan de Vrij maakte aan alle twijfels een einde door in de slotfase de 0-2 eindstand op het bord te zetten.

Na de heenwedstrijd in Rome (2-2) stond Dynamo Kiev er het beste voor en Lazio moest dus sowieso scoren om kans te maken op een ticket voor de volgende ronde. De Romeinse gasten kwamen in Kiev beter voor de dag dan vorige week. Halverwege de eerste helft opende Lucas Leiva de score met een kopbal uit een hoekschop.

Via onder meer Ciro Immobile en Luis Alberto had Lazio op dat moment al een aantal kansen gekregen en ook na de 0-1 bleven de Italianen aandringen. Dynamo Kiev had het zwaar en wist uiteindelijk in de hele wedstrijd niet één schot op doel te noteren. Toch duurde het lang voordat Lazio de wedstrijd besliste.

Pas zeven minuten voor tijd was het raak en opnieuw ontstond de treffer uit een hoekschop. Dit keer was het Stefan de Vrij die scoorde; de verdediger kon met links van dichtbij afronden. Lazio is daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2012/13 weer kwartfinalist in de Europa League.

Athletic de Bilbao - Olympique Marseille 1-2 (Olympique Marseille naar kwartfinales)
Olympique Marseille is voor het eerst sinds 2012 kwartfinalist in een Europees toernooi. De Fransen wonnen opnieuw van Athletic de Bilbao, dit keer met 1-2.

Na de 3-1 van vorige week in Marseille mocht de Baskische thuisploeg nog wel hopen op een klein wonder. Met een kopbal van Aritz Aduriz kreeg Athletic ook een aardige kans om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Sterker nog, de openingstreffer viel zeven minuten voor rust aan de andere kant.

Een overtreding op Dimitri Payet leverde Marseille een penalty op en de 30-jarige Fransman ging zelf achter de bal staan: 0-1. Een paar minuten na de pauze was de wedstrijd beslist toen Lucas Ocampos trefzeker was met een schot in de verre hoek. De Argentijn maakte daarmee al zijn derde goal in twee optredens tegen Bilbao.

Athletic gaf niet op en Iñaki Williams maakte de score na 74 minuten was draaglijker. De hoop op een stunt was echter snel vervlogen, want kort daarna moest Aduriz met zijn tweede gele kaart alvast naar de kleedkamer. De overwinning van de Fransen kwam daardoor niet meer in gevaar.