Atlético overklast Lokomotiv in Rusland

Redactie

Atlético Madrid heeft zich met grote overmacht geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Spanjaarden leefden zich uit in Moskou en wonnen met 1-5.

Atlético had de eerste wedstrijd voor eigen publiek al met 3-0 gewonnen en in de return in Moskou kreeg het publiek nog meer goals te zien. Vooral na de pauze kwam het team van Diego Simeone echt los. Halverwege stond het 1-1, nadat Maciej Rybus al snel de openingstreffer van Ángel Correa ongedaan maakte.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen Saúl Ñíguez de gasten weer op voorsprong bracht. Een overtreding op Antoine Griezmann leverde de Rojiblancos na 65 minuten een penalty op en Fernando Torres maakte van elf meter geen fout. Vijf minuten later scoorde Torres zijn tweede, uit een steekpass van Correa.

Het slotakkoord was voor Griezmann, ook hij scoorde op aangeven van Correa. De Spanjaarden, die zeker één van de favorieten zijn, mogen zich dus opmaken voor de loting van de kwartfinales van de Europa League. Die is vrijdag om 13.00 uur in Nyon.