Sparta-voorzitter: "De club is zestien miljoen waard"

Redactie

Rob Westerhof, de voorzitter van Sparta Rotterdam, is niet van plan om de club te verkopen. Hij sloeg de laatste jaren meerdere biedingen af.

In gesprek met Voetbal International vertelt Westerhof dat hij diverse biedingen uit Azië van tafel heeft geveegd. "Sparta is zestien, zeventien miljoen waard. Gebaseerd op het onroerend goed en de spelersgroep. Maar al bieden ze het dubbele. Een overname is uitgesloten."

Westerhof sloot in China een samenwerkingsverband met Sparta toen hij daar werkte voor Philips. "Maar Chinese investeerders bij Nederlandse clubs, dat is een lastige zaak. Ze willen dan ook Chinese spelers brengen en die hebben het vereiste niveau nog niet."

"Van mijn contacten in Hongkong en China begreep ik dat het businessmodel van Wang nooit het verder brengen van ADO is geweest, maar dat hij wilde profiteren van de groeiende vraag naar clubs bij Chinese investeerders", zegt hij over de soap rond Wang Hui in Den Haag. "Hij wilde aandelenpakketten doorverkopen. Meer als een soort tussenpersoon."