Portugal met Ronaldo tegen Oranje, Nani en Pepe ontbreken

Boris (borisz)

Cristiano Ronaldo is geselecteerd voor het oefenduel tegen het Nederlands elftal. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar deel uit van de definitieve 25-koppige selectie van Portugal. De spelers Nani, Renato Sanches, Eder en Pepe zullen niet van de partij zijn. 

Ronaldo kreeg afgelopen november nog rust van bondscoach Fernando Santos. Nu wil de coach het WK-team zo veel mogelijk compleet hebben. Ook Ricardo Quaresma keert terug in de Portugese selectie, terwijl routinier Pepe vanwege een teenblessure juist ontbreekt. De twintigjarige Rúben Dias (Benfica) kan zijn debuut maken voor Portugal. Nani, Sanches en Eder zijn nu niet geselecteerd. 

Volgende week vrijdag speelt Portugal eerst nog een oefenwedstrijd tegen Egypte in Zürich. De Europees kampioen bereidt zich voor op het WK van komende zomer, waar Spanje, Marokko en Iran de tegenstanders zijn in groep B. Vier dagen later, op maandag 26 maart, speelt het Nederland elftal tegen Portugal. 

Koeman maakt zijn eerste definitieve selectie als keuzeheer vrijdag pas bekend. Drie dagen voor het oefenduel met Portugal speelt Nederland nog in de Johan Cruijff ArenA tegen Engeland.