Skiër Kriechmayr wint op super-G wel alleen, Jansrud pakt eindzege

heywoodu

Alpineskiër Vincent Kriechmayr heeft de laatste super-G van het World Cup-seizoen gewonnen. De Oostenrijker won tijdens de World Cup-finales in het Zweedse Åre een dag eerder ook al de afdaling, maar die moest hij nog delen met landgenoot Matthias Mayer.

Op de super-G hoefde Kriechmayr het met helemaal niemand te delen. Hij ging als vijfde naar beneden en zag hoe iedereen zich stukbeet op zijn tijd. Veel scheelde het overigens niet: vijf man bleven binnen twee tienden van Kriechmayr. De Italiaan Christof Innerhofer kwam met 0,04 seconden zeer dicht in de buurt, net als Aksel Lund Svindal en Thomas Dressen. De Noor en Duitser gaven beiden 0,08 tellen toe en deelden de derde plek.

Op 0,15 seconden ging de vijfde plek naar Kriechmayr's landgenoot Hannes Reichelt, vier honderdsten van een seconde voor Kjetil Jansrud. Voor de Noor maakte dat met het oog op de eindzege op de super-G niks meer uit, want die was al binnen. Wereldkampioen junioren Marco Odermatt maakte weer grote indruk. Na zijn twaalfde plek op de afdaling pakte de jonge Zwitser dit keer een elfde plek.