NHL: Buchnevich maakt jonge fan dolgelukkig, Devils halen uit

heywoodu

IJshockeyer Pavel Buchnevich heeft zich woensdagavond van een prima kant laten zien. De 22-jarige Rus van de New York Rangers maakte een jonge fan - die een Buchnevich-shirt droeg - dolgelukkig met niks minder dan zijn stick. Het leverde misschien nog een beetje karma op ook, want de Rangers versloegen de Pittsburgh Penguins in overtime.

In de T-Mobile Arena in Las Vegas kregen de Golden Knights, de nummers twee in de Western Conference, een flink pak slaag van de New Jersey Devils, die zevende staan in het oosten. Dankzij Blake Coleman en Nico Hischier stonden de Devils na één periode al met 0-2 voor, Travis Zajac en Stefan Noesen maakten er in de tweede periode al snel 0-4 van.

Erik Haula deed namens de Golden Knights wel wat terug in de powerplay en Colin Miller bracht de ploeg met 2-4 terug in de wedstrijd, maar elke illusie werd in de derde periode de grond in geboord: Coleman, Michael Grabner, Kyle Palmieri en Taylor Hall scoorden allemaal namens de Devils, en de 3-8 van Haula was niks meer dan een troostgoal voor de Golden Knights, die met 42-28 wel aanzienlijk meer schoten op doel hadden.

Uitslagen NHL woensdag
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 6-5 SO
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4-3 OT
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3-4 OT
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 3-0
Vegas Golden Knights - New Jersey Devils 3-8

Buchnevich is een vriendelijke jongen (Bron: YouTube)

De Devils maken gehakt van de Golden Knights (Bron: YouTube)