NBA: Wizards kloppen Celtics na dubbele overtime

heywoodu

De basktballers van de Washington Wizards hebben in de NBA een fraaie overwinning geboekt. De nummers vijf van de Eastern Conference rekenden in Boston af met de Celtics, tweede in diezelfde conference.

Aanvankelijk was er niks aan de hand voor de Celtics, die een ruime voorsprong hadden van bijna twintig punten na anderhalf kwart. Dat werd echter gestaag kleiner en in de loop van het derde kwart namen de Wizards de leiding zelfs over.

Boston leidde het grootste deel van het vierde kwart wel en leek de winst te pakken, maar Jodie Meeks gooide met nog twee seconden op de klok een heerlijke driepunter binnen: 106-106 en dus moest overtime gespeeld worden.

De Wizards leken het in overtime dan af te maken, maar rookie Jayson Tatum gooide met enkele seconden op de klok de bal in de basket: 115-115. Hij kon de Celtics ook nog eens vrijwel zeker de winst bezorgen, maar zijn vrije worp ging mis en dus kwam er een tweede verlenging.

De Celtics leken dit keer te capituleren, maar Terry Rozier was het daar niet mee eens en met een drietje gooide hij de thuisploeg tot op één punt: 124-125. Daar bleef het echter bij, want een poging van Tatum in de slotseconden ging mis.

Uitslagen NBA woensdag
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 126-117
Boston Celtics - Washington Wizards 124-125 2OT
Sacramento Kings - Miami Heat 123-119 OT
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 117-106

Celtics - Wizards (Bron: YouTube)