Messi vertolkt hoofdrol in overtuigende zege Barcelona

Redactie

Aan de hand van Lionel Messi heeft Barcelona woensdagavond de kwartfinales bereikt van de Champions League. Chelsea werd met 3-0 verslagen.

De thuisploeg kende een absolute droomstart. Met enig fortuin kreeg Luis Suárez de bal voor zijn voeten en bracht Messi in stelling en met zijn rechtervoet passeerde hij Thibaut Courtois door tussen zijn benen door te schieten: 1-0. Het doelpunt viel na 128 seconden en dat was het snelste doelpunt in zijn carrière.

Al na twintig minuten leek de wedstrijd gespeeld te zijn. De Catalanen kwamen er razendsnel uit via een counter en Messi bracht Ousmane Dembélé in stelling en de Fransman schoot hard raak: 2-0. Het was het eerste doelpunt van de vleugelaanvaller in dienst van Barcelona. Chelsea liet zich meerdere malen zien in de eerste helft, maar wist niet te scoren. Marcos Alonso schoot de bal op de vuisten van Marc-André Ter Stegen en N'Golo Kanté schoot voorlangs. Alonso was in de blessuretijd van de eerste helft het dichtst bij een treffer, maar een vrije trap van zijn voet ging via de buitenkant van de paal naast.

Suárez, in de eerste helft de aangever op het doelpunt van Messi, was na rust ook dichtbij een treffer. Courtois leverde de bal zomaar in bij de Uruguayaan, maar de Belg herstelde zijn fout met een redding met zijn voeten. Chelsea kwam vervolgens in opstand toen de ploeg geen strafschop kreeg nadat Alonso werd neergelegd in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Damir Skomina zag er niks in.

In de 63ste minuut gooide de koploper van LaLiga de wedstrijd definitief in het slot. Messi dribbelde het strafschopgebied binnen en vanaf links schoot hij de bal weer door de benen van Courtois en maakte daarmee de 3-0. Chelsea ontsnapte in de slotminuten aan een nog grote nederlaag toen Courtois uitstekend redding bracht op een kopbal van Paulinho. Het houtwerk stond een eretreffer van Antonio Rüdiger in de laatste officiële minuut in de weg.

Barcelona is de laatste ploeg die zich wist te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. AS Roma, Bayern München, Juventus, Liverpool, Manchester City, Real Madrid en Sevilla gingen hen al voor.