PSG met tien man langs Angers

Redactie

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een zege geboekt op Angers. Dat was een prima prestatie, want de thuisploeg speelde 74 minuten lang met een man minder..

Al na twaalf minuten spelen opende PSG de score via Kylian Mbappé. De Fransman schoot raak op aangeven van Julian Draxler. Vier minuten na de treffer van de ploeg van Unai Emery met een man minder te staan. Na een harde tackle van Thiago Motta op Romain Thomas werd de middenvelder met direct rood weggestuurd.

Ondanks een man minder kwam de koploper van Frankrijk in de 25ste minuut op 2-0. Na een pass van Layvin Kurzawa kon Mbappé van dichtbij raak schieten. De negentienjarige aanvaller bracht daarmee zijn doelpuntentotaal in de Ligue 1 na 22 wedstrijden op dertien treffers. Hij heeft nog twee doelpunten nodig om zijn totaal van vorig seizoen bij AS Monaco te evenaren.

PSG dacht zelfs op 3-0 te komen, maar een treffer van Marco Verratti werd afgekeurd omdat Mbappé vanwege buitenspel werd teruggefloten. Een kwartier voor tijd slaagde Angers er in om de man-meer-situatie te benutten. Toko Ekambi kon vrij voor Kevin Trapp raak schieten, maar verder dan die ene treffer van de nummeer veertien van Frankrijk niet. PSG heeft na dertig wedstrijden een voorsprong van zeventien punten op nummer twee AS Monaco, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft.