Mourinho sneert: "Dit is niet nieuw voor United"

Redactie

Manchester United werd dinsdag in de Champions League uitgeschakeld door Sevilla. José Mourinho vindt niet dat hij heeft gefaald.

De Portugees is flink onder vuur komen te liggen vanwege zijn voorzichtige tactiek tegen de Spanjaarden. United creëerde in de openingsfase wel wat mogelijkheden, maar daarna had Sevilla de wedstrijd aardig onder controle. "Ik vind niet dat we slecht hebben gespeeld. Ik heb nergens spijt van", zei de manager na afloop volgens de BBC.

"Ik heb mijn best gedaan, de spelers ook en we hebben verloren. Dat hoort bij het voetbal." De gasten uit Andalusië beslisten het duel in het laatste kwartier toen invaller Wissam Ben Yedder tweemaal scoorde. Romelu Lukaku deed nog wat terug, maar zijn doelpunt kon United niet meer redden. Mourinho: "Soms heb ik geluk met wissels en soms de andere coach. Het was een goede keuze van Vincenzo (Montella, de coach van Sevilla, red.) om Ben Yedder erin te brengen."

Manchester United is in twee van de laatste drie Champions League-campagnes uitgeschakeld in de achtste finales. "Ik heb twee keer in deze stoel gezeten na United te hebben uitgeschakeld in deze ronde, op Old Trafford. Met Porto (2004) en Real Madrid (2013). Dus dit is niet nieuw voor de club."