Halep en Kerber naar volgende ronde Indian Wells, Wozniacki uitgeschakeld

H.Vviv

Simona Halep heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Indian Wells. De Roemeense tennisster was in de achtste finales te sterk voor Qiang Wang uit China. 

De nummer één van de wereld neemt het in de kwartfinales op tegen Petra Martic. De Kroatische won in haar vierde ronde van Marketa Vondrousova uit Tsjechië met  6-3, 7-6 (4)

Halep blijft ook na het toernooi van Indian Wells de nummer één van de wereld. Caroline Wozniacki had de nummer één positie kunnen overnemen, als ze zelf het toernooi had gewonnen en Halep de finale niet zou bereiken.

Zover kwam het echter niet. Wozniacki werd in de achtste finales uitgeschakeld door Daria Kasatkina: 6-4, 7-5. In de strijd om een plek in de halve finales moet de Russische het nu opnemen tegen de Duitse Angelique Kerber. De voormalig nummer één van de wereld had geen moeite met de Française Caroline Garcia: 6-1, 6-1.

Karolina Pliskova, de Tsjechische nummer vijf van de plaatsingslijst, wist zich ook te plaatsen voor de kwartfinale. Zij won met 6-1, 7-6 (2) van de pas 16-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova. 

Venus Williams, die een dag eerder nog te sterk was voor haar zus Serena, bereikte ook de laatste acht. De 37-jarige Amerikaanse won met 7-6 (6), 6-4 van Anastasija Sevastova uit Letland.