Wissel helpt Sevilla langs Manchester United

Redactie

Sevilla heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden waren met 2-1 te sterk voor Manchester United.

De laatste weken hevig bekritiseerde Paul Pogba, en zondag tegen Liverpool nog afwezig vanwege een lichte blessure, moest bij de thuisploeg plaatsnemen op de bank en Marouani Fellaini stond om die reden aan de aftrap. Marcus Rashford tekende in de openingsfase voor het eerste gevaar en stuitte uit een vrije trap op Sergio Rico. Sevilla speelde allesbehalve terughoudend en Joaquín Correa kopte een voorzet van Éver Banega over het doel van David de Gea.

Gescoord werd er in de eerste helft niet op Old Trafford, waar de wedstrijd onder leiding stond van Danny Makkelie. Fellaini probeerde het nog wel voor rust, maar na een combinatie van Alexis Sánchez stuitte hij op Rico. Na de thee kwam was het eerste gevaar voor de Spanjaarden en Eric Bailly voorkwam een treffer van Correa door goed in te grijpen.

The Red Devils gingen bij aanvang van het tweede bedrijf op jacht naar de openingstreffer en Jesse Lingard zag zijn inzet gekeerd worden door Rico. Na een uur spelen mocht Pogba zijn opwachting maken bij de thuisploeg en hij verving Fellaini. Met een goed schot werd de Franse middenvelder gevaarlijk voor zijn ploeg.

Sevilla-trainer Vincenzo Montella wisselde na 72 minuten zijn spits Luis Muriel en bracht Wissam Ben Yedder in het veld. Het bleek een gouden greep van de Italiaan want met een goed schot in de rechterhoek wist Ben Yedder De Gea te verschalken: 0-1. Het was de zevende treffer van de Fransman in zeven Champions League-wedstrijden. De voormalige jeugdinternational gooide vier minuten later de wedstrijd in het slot. Hij troefde Ashley Young af in de lucht en kopte raak, waar De Gea de bal achter de doellijn het veld weer in bokste.

Voor de tweede treffer van de gasten had Mourinho al aanvallend ingegrepen en zes minuten voor tijd volgde er een sprankje hoop. Romelu Lukaku kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen en appelleerde enkel minuten later tevergeefs voor een strafschop. Makkelie zag geen terugspeelbal in een bal van Simon Kjaer op Rico. De zege van Sevilla kwam niet meer in gevaar waardoor het zich als tweede Spaanse ploeg, na Real Madrid, plaatste voor de laatste acht van de Champions League. Ben Yedder verzuimde zelfs nog om een hattrick te maken.