Van Kalmthout wint ook tweede race in debuutweekeinde

heywoodu

Coureur Rinus van Kalmthout, in de VS racend als Rinus VeeKay, heeft zijn zeer indrukwekkende debuutweekeinde in het Pro Mazda Championship op passende wijze afgerond. De 17-jarige Hoofddorper won ook de tweede race in de klasse op weg naar de IndyCar Series, enigszins vergelijkbaar met de GP3 in de Formule 1-ladder.

Van Kalmthout was tijdens de kwalificatie voor race twee de snelste en mocht dus van poleposition vertrekken. Dat ging aanvankelijk niet helemaal goed: de start leek wegens troep op de baan afgevlagd te worden, maar plots werd toch de groene vlag gezwaaid. Iedereen gaf gas en Van Kalmthout werd aan alle kanten finaal voorbij gereden.

Al snel werd dan maar de rode vlag gezwaaid om het opnieuw te proberen en dit keer ging het allemaal wel goed. Binnen de korste keren hadden Van Kalmthout en David Malukas een grote voorsprong te pakken, die in de slotfase door een neutralisatie teniet werd gedaan. Malukas probeerde nog een aanval te plaatsen, maar Van Kalmthout's tweede zege in twee races kwam niet meer serieus in gevaar.

Op 21 april gaat het kampioenschap verder op het Barber Motorsports Park in Alabama.