Snowboardcrosser De Blois stunt met 5e plek in World Cup Moskou

heywoodu

Snowboardcrosser Glenn de Blois heeft de beste prestatie uit zijn carrière neergezet. De 22-jarige Nederlander werd twee jaar geleden in het Zwitserse Veysonnaz zesde, maar in Moskou pakte hij zaterdag een bijzonder fraaie vijfde plek in de World Cup-wedstrijd aldaar.

Op het zeer korte parcours was een goede start belangrijk en dat had De Blois keer op keer uitstekend voor elkaar, waardoor hij zich voor de tweede keer in zijn loopbaan naar een World Cup-finale wist te boarden. Ook daarin vertrok hij zeer snel en hij leek zelfs de kopposities aan te vallen, maar in de eerste bocht maakte De Blois een foutje en daardoor ging de aansluiting met de kop verloren. De Oostenrijker Alessandro Hämmerle pakte de zege, voor olympisch kampioen Pierre Vaultier uit Frankrijk en de Italiaan Omar Visintin.

Bij de dames ging de winst naar de Tsjechische Eva Samkova. In de finale was Samkova weer rap weg en alleen de Française Nelly Moenne Loccoz en olympisch kampioene Michela Moioli uit Italië konden volgen. Een echte aanval zat er niet meer in en dus moest dat duo genoegen nemen met de tweede en derde plek achter Samkova.

De mannenfinale, met De Blois in het wit (Bron: YouTube)

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)