Bayern München geeft Hamburger SV pak slaag

Redactie

Bayern München heeft een afgetekende overwinning behaald op Hamburger SV. De Duitse kampioen ging voor eigen publiek als een raket van start.

Na acht minuten kon het publiek in de Allianz Arena al juichen. Arjen Robben werd door een tegenstander van de bal gezet, maar daardoor kwam de bal wel bij Franck Ribéry. De Fransman kon doelman Christian Mathenia uitspelen om vervolgens te scoren in een leeg doel.

De tweede goal van Bayern liet maar een paar minuten op zich wachten. Joshua Kimmich gaf vanaf de rechterkant een hoge voorzet die door Robert Lewandowski werd binnengekopt. Kort daarna legde David Alaba de bal panklaar voor Lewandowski's tweede, vanuit een pass van achteruit van Jérôme Boateng: 3-0.

Met die goals werd Lewandowski de meest scorende buitenlander die ooit voor Bayern München speelde. De Pool, die het record van Giovane Elber overneemt, maakte liefst 141 doelpunten in 182 officiële wedstrijden. Tien minuten na de pauze deelde ook Robben in de feestvreugde door met links hard raak te schieten.

Bij Bayern was Arturo Vidal halverwege vervangen voor Corentin Tolisso, maar de Fransman moest het duel twintig minuten later al staken vanwege een blessure. Nadat Mats Hummels een aardige kans had gemist, was Ribéry wel trefzeker en in de slotminuten kon Lewandowski vanuit een strafschop zijn hattrick compleet maken. De spits knalde hoog over, maar even later kreeg hij van elf meter een herkansing. Met zijn honderdste goal in de Bundesliga bepaalde Lewy de eindstand op 6-0.

Overige uitslagen
1.FSV Mainz - Schalke 04 0-1
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3-0
Hertha BSC - SC Freiburg 0-0
Hannover 96 - FC Augsburg 1-3
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 2-0