FOK! Wat een weer: code geel

Monique Verlind (DJMO)

Het is half tot zwaar bewolkt en vooral in het westen en noorden komt plaatselijk (dichte) mist voor. De mist lost boven land geleidelijk op. Hiervoor is code geel afgegeven door het KNMI. 

Een gebied met af en toe (buiige) regen trekt noordwaarts, de meeste regen wordt in het westen verwacht. In de middag klaart het van het zuidwesten uit wat op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C vlak aan zee tot lokaal 16°C in het oosten. De wind draait van oost tot zuidoost naar zuid tot zuidwest en is meest matig.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noorden en noordwesten is er grote kans op mist en laaghangende bewolking. In de rest van het land klaart het op en ook daar kan dan mist ontstaan. De minima liggen rond 6°C. Er staat een zwakke zuidelijke wind.

Maandag overdag lost de mist op de meeste plaatsen op, al kan deze in het noordelijk kustgebied hardnekkig blijven. Verder is het aanvankelijk zo goed als droog met hier en daar zon. In de middag neemt verspreid over het land de kans op enkele buien toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C aan zee en op de Wadden tot 14°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

De lente is in aantocht  (Foto: DJMO)
De lente is in aantocht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!