Vidic: "Man Utd kan de Champions League winnen"

Redactie

Nemanja Vidic gelooft dat Manchester United dit seizoen de Champions League kan winnen, waar Manchester City met de Premier League aan de haal gaat.

The Red Devils staan in de Premier League zestien punten achter koploper Manchester City. In de Champions League lijkt de kans op succes groter. Na een doelpuntloos gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Sevilla, wacht dinsdag de return op Old Trafford.

"Het is Man United. Ik weet dat de Premier League groter is, maar ik denk dat het in de Champions League zou kunnen gebeuren", vertelt Vidic in gesprek met ESPN. De Serviër werd in acht jaar tijd bij de club vijf keer landskampioen en won eenmaal de Champions League. "Toen het seizoen begon zei ik dat United meer kans had om de Champions League te winnen dan de Premier League, omdat de spelers die ze hadden gekocht niet te tijd hadden om zich in het elftal te passen."

"José Mourinho is ook een tactische coach en kent Europa heel goed. Hij weet dat er wedstrijden zullen zijn waarin er gestreden wordt en weet hoe ze er doorheen kunnen komen. Dat is mijn overtuiging. Om te winnen heb je een beetje geluk nodig, maar er is een kans om naar de halve finale of finale te gaan. Je weet maar nooit. En als je de Champions League wint, binnen de spelers te geloven. Ze denken: 'Oké, ze praten nu over mijn'. Phil Jones en Chris Smalling zien er nu heel anders uit."