Bokser Prograis maakt gehakt van Indongo

heywoodu

Bokser Regis Prograis heeft met groot vertoon van macht de interimwereldtitel bij de WBC in het superlichtgewicht (-63,5kg) veroverd. In Deadwood, South Dakota, nam de 29-jarige Amerikaan het op tegen Blue Machine Julius Indongo uit Namibië.

De 35-jarige Indongo kwam voor het eerst in actie sinds Terence Crawford hem in augustus zijn wereldtitels bij drie bonden afpakte met een duidelijke en snelle overwinning. Prograis stapte precies negen maanden na zijn snelle knock-out tegen Joel Diaz weer de ring in, met als inzet de WBC-interimtitel.

De winnaar van het gevecht mag naar alle waarschijnlijkheid om de WBC-titel boksen, met als tegenstander de winnaar van het titelgevecht tussen Amir Imam en Jose Ramirez in april. Die strijden dan om de titel die nu vacant is, doordat kampioen Crawford vorig jaar besloot om bij de zwaardere weltergewichten om de titels te vechten.

In Deadwood werd het nooit een spannend gevecht tussen Indongo en Prograis. De Namibiër werd door Rougarou al in de eerste ronde tegen het canvas geslagen, waarna Indongo ook in de tweede ronde neer ging. Het bleef niet bij één keer en na de tweede knock down liet de scheidsrechter weten dat het Indongo's laatste kans was. Dat duurde niet lang: ongeveer één seconde later lag hij weer op het canvas en vond de scheidsrechter het mooi geweest.

Overigens verdient Indongo zeker wel de nodige credits. Hij werd pas drie weken geleden opgeroepen als tegenstander voor Prograis, nadat diens oorspronkelijke tegenstander, de Oekraïner Viktor Postol, zich met een gebroken duim af moest melden.

Prograis - Indongo, met het daadwerkelijke gevecht vanaf een minuut of dertien (Bron: YouTube)