Man City verliest maar gaat ronde verder

Redactie

Manchester City ging woensdagavond op eigen veld onderuit tegen FC Basel, maar heeft wel een plek veroverd bij de laatste acht in de Champions League.

Doordat de Engelsen de heenwedstrijd met 0-4 hadden gewonnen, en zodoende al met anderhalf been in de kwartfinale stonden, besloot Josep Guardiola een aantal wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Zo waren er basisplaatsen voor Claudio Bravo, Danilo, John Stones, Yaya Touré, Phil Foden en Gabriel Jesus.

Jesus was lang uitgeschakeld met een knieblessure en stond voor het eerst weer aan de aftrap. Al na acht minuten spelen wist te spits te scoren op aangeven van Bernardo Silva. Het was de eerste goal van de spits sinds 17 november. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na zeventien minuten spelen was het al weer gelijk. Mohamed Elyounoussi schoot van binnen de zestien de 1-1 tegen de touwen.

De kansen waren schaars voor beide ploegen gedurende de wedstrijd, maar toch wisten de Zwiters twintig minuten voor tijd op voorsprong te komen. Michael Lang scoorde op aangeven van Elyounoussi, waarna Ricky van Wolfswinkel nog in mocht vallen bij Basel. Manchester City kreeg via invaller Brahim Diaz nog een mogelijkheid op de 2-2, maar in de slotfase werd er niet meer gescoord waardoor the Citizens over twee wedstrijden met 5-2 wonnen.