AS Roma bezorgt Napoli tweede seizoensnederlaag

Redactie

AS Roma heeft Napoli zaterdagavond een forse tik bezorgd in de strijd om de titel in de Serie A. De Romeinen waren in Napels te sterk.

De thuisploeg kende een uitstekende start van de wedstrijd. Al na zes minuten spelen opende Lorenzo Insigne op een voorzet van Mário Rui de score: 1-0. Lang kon Napoli niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was het al weer gelijk. Cengiz Ünder werd weggestuurd door Radja Nainggolan en de buitenspeler stiftte over Pepe Reina heen.

Napoli had het overwicht, maar toch kwam Roma op voorsprong. Edin Dzeko kopte een voorzet van Alessandro Florenzi uitstekend tegendraads binnen: 1-2. De spits van de Romeinen zorgde na 73 minuten ook voor de 1-3 en dat bleek de beslissing van de wedstrijd te zijn.

Diego Perotti maakte de avond nog pijnlijker voor de koploper van de Serie A door een afgeslagen voorzet hard raak te schieten. Dries Mertens bepaalde in de slotminuut de eindstand op 2-4. Napoli blijft koploper in de Serie A, maar kan de koppositie verliezen als Juventus het inhaalduel tegen Atalanta Bergamo gelijk weet te spelen of te winnen.

Uitslagen Serie A zaterdag
SPAL - Bologna 1-0
Lazio - Juventus 0-1
Napoli - AS Roma 2-4