Eerste Formule E-zege voor Abt in Mexico-Stad

heywoodu

Coureur Daniel Abt heeft in Mexico-Stad de vijfde race van het seizoen in de Formule E gewonnen. Voor de Duitser was het de eerste serieuze zege sinds september 2012 en zijn eerste overwinning in de Formule E.

Polesitter Felix Rosenqvist hield bij de start de leiding en werd gevolgd door Oliver Turvey, Sebastien Buemi, Daniel Abt en Antonio Felix da Costa. De door een gridstraf achteraan vertrokken kampioen Lucas di Grassi had al snel drie man te pakken en kwam door als zeventiende na twee ronden. Felix da Costa kende geen best begin en na vier ronden hadden ook Jean-Eric Vergne en Nelson Piquet hem gepasseerd.

Na veertien ronden hield Rosenqvist's Mahindra er plotseling mee op. De Zweed kon na een reset wel weer verder, maar moest aansluiten op de negentiende plek en dus kon Turvey de leiding overnemen, een kleine vier seconden voor Buemi, Abt en Vergne. Dat Rosenqvist de race fatsoenlijk kon vervolgen was een utopie: de Zweed viel binnen een ronde nog een paar keer stil.

Met de autowissels in zicht ging Buemi de fout in, waardoor Abt zijn tweede plek over kon nemen. Abt zag vervolgens hoe zijn Audi-team een heerlijke pitstop maakte, waardoor hij zowaar de leiding over kon nemen van Turvey. Rosenqvist's teamgenoot Nick Heidfeld kwam eveneens met technisch malheur te staan, terwijl voorin gevochten werd: Buemi opende de aanval op Vergne en verschalkte de Fransman, met plek drie als resultaat.

Piquet passeerde ondertussen teamgenoot Mitch Evans, waardoor de Braziliaan de vierde plek van Vergne eventueel aan kon vallen. Dat duurde niet lang, enkele ronden later lag Piquet op plek vier. Het werd zo achter Abt nog spannend wat het podium betreft, want Turvey, Buemi en Piquet reden pal achter elkaar, Dat bleef ook zo: Abt boekte zijn eerste Formule E-zege, voor Turvey en Buemi. Di Grassi eindigde nog als negende en pakte eindelijk punten.