Walsh en Rojas verdedigen wereldtitels indoor in Birmingham

heywoodu

Op het wereldkampioenschap indooratletiek in het Britse Birmingham zijn zaterdagmiddag weer twee wereldtitels verdeeld. Zowel het kogelstoten bij de mannen als het hinkstapspringen bij de vrouwen ging naar de atleten die twee jaar geleden in het Amerikaanse Portland ook al het goud pakten.

Het kogelstoten bij de mannen werd in de allereerste van zes ronden al min of meer op slot gegooid. Titelverdediger en wereldkampioen outdoor Tom Walsh stootte de kogel naar 22,13 meter, gelijk goed voor de achtste plek op de eeuwige wereldranglijst. In zijn derde poging gooide de Nieuw-Zeelander er precies dezelfde afstand bij, in de laatste worp - toen het goud al binnen was - stootte Walsh zelfs naar 22,31 meter, iets wat slechts drie mannen indoor ooit voor elkaar kregen.

David Storl kwam bijna een meter tekort en moest genoegen nemen met het zilver. Zijn 21,44 meter was net zo ver als de worp van de Tsjech Tomas Stanek, maar met 21,18 tegen 21,12 was de op één na beste worp van de Duitser beter. Darlan Romani uit Brazilië kwam zeven centimeter tekort voor zijn eerste mondiale medaille. 

De Venezolaanse Yulimar Rojas pakte na het WK indoor van 2016 en het WK outdoor vorig jaar haar derde opeenvolgende wereldtitel in het hinkstapspringen. De 22-jarige Rojas sprong in haar vijfde poging naar 14,63 meter, waarmee ze de Jamaicaanse Kimberley Williams van de leiding stootte. Met 14,48m was Williams wel goed voor zilver, terwijl Ana Peleteiro met 14,40m het brons mee naar Spanje mocht nemen.

Walsh stoot de kogel naar het goud (Pro Shots/Action Images)
Walsh stoot de kogel naar het goud (Pro Shots/Action Images)