"Monaco kan de interesse in Geubbels bevestigen"

Redactie

AS Monaco heeft bevestigd interesse te hebben in Olympique Lyon-jongeling Willem Geubbels.

De zestienjarige aanvaller, die een Nederlandse vader heeft, wordt gezien als van de grootste Franse talenten en heeft de aandacht getrokken van verschillende grote Europese clubs. Zijn contract loopt aan het einde van het volgende seizoen af en Lyon meldde donderdag dat Geubbels heeft besloten geen nieuw contract te tekenen en naar een nieuwe club op zoek gaat.

"AS Monaco kan de interesse van de club in Willem Geubbels bevestigen", valt te lezen in een statement op de officiële clubwebsite van de Monegasken. "De interesse zal worden getoond door een directe en transparante benadering van Olympique Lyon met het oog op een mogelijke transfer in de zomerse transferperiode."

"Terwijl veel jonge spelers ervoor keizen om de Franse competitie te verlaten om in het buitenland te gaan spelen, vindt AS Monaco het belangrijk om een jonge Franse jeugdinternational in de Ligue 1 te houden, ondanks de belangstelling van grote buitenlandse clubs."

Geubbels maakte op 23 september in de competitiewedstrijd tegen Dijon zijn debuut in de hoofdmacht van Lyon en viel vervolgens nog drie keer in. Op 13 december speelde hij in de achtste finale van de Coupe de la Ligue tegen Montpellier (4-1 verlies) voor het laatst mee.