Voetbalsters in slotseconden naar tweede winst op Algarve Cup

heywoodu

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede wedstrijd op de prestigieuze Algarve Cup gewonnen. Na de ruime 6-2 zege tegen Japan, moest Denemarken er vrijdag in de slotseconden aan geloven.

De twee EK-finalisten van vorig jaar brachten weinig spektakel op het veld in de eerste helft, waarin Pernille Harder de Deense ploeg op 0-1 kon zetten. Cheyenne van den Goorbergh bracht Nederland bij haar debuut langszij, maar Frederikke Thøgersen kopte Denemarken weer op voorsprong.

Nederland stond na de rust met een aanzienlijk meer ervaren elftal op het veld en het was het boegbeeld van de kampioensploeg van vorig jaar, Lieke Martens, die de 2-2 fraai binnen wist te koppen. Daar leek het bij te blijven, tot Simone Boye Sørensen in de slotseconden een corner wat ongelukkig in eigen goal kopte: 3-2 Nederland.

Oranje wint de groep als in de laatste wedstrijd gelijk wordt gespeeld tegen IJsland. Het is de zesde keer dat Nederland van de partij is op de Algarve Cup, die dit jaar voor de 25e keer gespeeld wordt.