Lof voor Manchester City: "Dit is wat je wil zien"

Redactie

Manchester City overklaste donderdag voor de tweede keer binnen een week Arsenal. Analisten komen woorden tekort om het spel van City te beschrijven.

Het team van Pep Guardiola liet Arsenal zondag al kansloos in de finale van de League Cup: 0-3. Donderdagavond zetten The Citizens die uitslag ook nog even neer in het Emirates Stadium. Na een ruim halfuur hadden de bezoekers al driemaal gescoord en de ene treffer was nog mooier dan de ander.

"Ik heb volgens mij nooit drie van zulke goede doelpunten gezien in één helft", zei Jamie Carragher op Sky Sports. "Die actie van Sané... Dat is Ryan Giggs op z'n best." Sané bediende Bernardo Silva na een prachtige individuele actie voor de openingstreffer. David Silva maakte de tweede goal en Sané zelf de derde.

Ook Thierry Henry is lovend over het spel van de Engelse koploper. "Wat Guardiola doet, is je hersenen uitdagen. Hij eist 100 procent bij elke training, daar leert Sané van. Doe je niet je uiterste best, dan gaat hij naar binnen. Het is echt een geweldig team. Dit is wat je wil zien."

Leroy Sané was dit seizoen al goed voor twaalf goals en vijftien assists in 37 officiële wedstrijden. Manchester City heeft aan kop van de Premier League liefst zestien punten voorsprong op nummer twee Manchester United.