Sintnicolaas in achterhoede zevenkamp op WK indoor

heywoodu

Atleet Eelco Sintnicolaas staat op het wereldkampioenschap indoor op de zesde plaats na de eerste drie onderdelen van de zevenkamp. Vrijdagavond staat het hoogspringen nog op het programma, zaterdag volgen de 60 meter horden, het polsstokhoogspringen en de 1000 meter.

Sintnicolaas begon op de 60 meter met een voor zijn doen degelijke tijd van 6,96 seconden, waarna het verspringen met 7,15 meter wat tegenviel. Ook bij het kogelstoten, waar de ervaren Nederlander tot 14,09 meter kwam, viel het niet echt mee. 

Na drie onderdelen is de leiding in handen van de Franse topfavoriet en wereldkampioen tienkamp Kevin Mayer, voor Damian Warner uit Canada en de Duitser Kai Kazmirek. Om eventueel nog voor medailles in aanmerking te komen moet Sintnicolaas vooral uithalen bij het polsstokhoogspringen.

Update 22.40 uur
Met een beste seizoensprestatie van 1,90 meter in het hoogspringen zakte Sintnicolaas nog wat weg in het klassement. De Nederlander, goed voor een persoonlijk record van 2,08 meter, sprong de lat er op 1,93m drie keer af.

Sintnicolaas staat nu tiende in het veld van elf overgebleven meerkampers. Mayer staat nog altijd aan de leiding, Warner en de Est Maicel Uibo volgen de Fransman.