Goud voor Karaliok op WK baanwielrennen, Stroetinga zesde

H.Vviv

Wim Stroetinga heeft bij de WK baanwielrennen in Apeldoorn een zesde plaats behaald op het onderdeel scratch. Het goud ging naar de Wit-Rus Yauheni Karaliok, voor de Italiaan Michele Scartezzini en de Australiër Callum Scotson.

Na veertig van de zestig rondes nam Karaliok samen met Scartezzini en Scotson een ronde voorsprong op het peloton. In de eindsprint bleek de 21-jarige Karaliok over de snelste benen te beschikken.

Stroetinga komt zondag nog in actie op het WK. Dan komt de Nederlander samen met Jan Willem van Schip in actie op de koppelkoers.

Op het laatste onderdeel van de avond pakte de Verenigde Staten het goud op de ploegenachtervolging bij de vrouwen. Het goud was vooral te danken aan Chloé Dygert. Halverwege de ploegenachtervolging lag Amerika nog achter Groot-Brittannië, maar nadat de 21-jarige Amerikaanse de kop nam maakte ze de achterstand goed op de Britse dames en in de laatste rondes zou Amerika uitbouwen. Het brons ging naar Italië, dat in de troostfinale Canada versloeg.