Geen medailles voor Nederlanders op keirin

heywoodu

Baanwielrenner Matthijs Büchli is op het wereldkampioenschap in Apeldoorn doorgedrongen tot de halve finales op de keirin. Nederlands voornaamste medaillehoop op het onderdeel won donderdag zijn heat in de eerste ronde.

De winnaars van de zes heats in de eerste ronde plaatsten zich automatisch voor de halve eindstrijd. De halve finales staan, net als de finale, op het schema van de avondsessie in Omnisport, die donderdag om 18.30 uur begint.

Harrie Lavreysen zal 's middags eerst nog in actie moeten komen in de herkansingen. Hij werd in zijn heat vierde en laatste en moet zich in een heat met Yudai Nitta (Japan) en Jordan Castle (Nieuw-Zeeland) als winnaar zien te plaatsen voor de halve finales.

Update 16.46 uur
Ook Lavreysen mag zich donderdagavond melden voor de halve finales, nadat hij zijn herkansingsheat met Nitta en Castle won.

Update 19.30 uur
Büchli en Lavreysen hebben zich geplaatst voor de finale van het keirin. De beide Nederlanders wonnen overtuigend hun halve finale. Ook de Duitser Maximilian Levy, de Colombiaan Fabian Hernando Puertas, de Brit Jack Carlin en de Japanner Tomoyuki Kawabata staan in de finale.

De finale wordt donderdagavond verreden. 

Update 21.09 uur
In de finale van de keirin kwamen de Nederlanders niet verder dan een vierde en zesde plaats. Büchli ging met nog twee ronden voor het einde de sprint aan, maar werd in de laatste bocht voorbij gereden en moest genoegen nemen met de vierde plek. Lavreysen probeerde het in het beginstuk van de keirin, maar zou niet in het stuk voorkomen.

De wereldtitel ging naar de Colombiaan Fabian Hernando Puertas, die de Japanner Tomoyuki Kawabata en de Duitser Maximilian Levy achter zich hield.