Nederlandse mannen en vrouwen naar finale WK teamsprint

H.Vviv

De Nederlandse baanwielrensters hebben zich op de WK baanwielrennen in Apeldoorn geplaatst voor de finale op het onderdeel teamsprint. In de finale nemen Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx het op tegen Duitsland.

De Nederlandse teamsprinters klokte in de eerste ronde een tijd van 32,958. Duitsland was alleen sneller dan de Nederlandse ploeg met 32,652. Rusland dat in de kwalificaties de tweede tijd had neergezet, kwam in de eerste ronde net niet aan de tijd van Nederland: 32.987. Daardoor neemt Rusland het in de strijd om het brons op tegen China.

In de kwalificaties waren Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx goed voor de vierde tijd: 33,415.

Ook de Nederlandse mannen bereikte de finale van het teamsprint. Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli waren in de eerste ronde de snelste met een tijd van 43,234. In de finale neemt Nederland het op tegen Groot-Brittannië, dat titelverdediger Nieuw-Zeeland uitschakelde. De Britten, met Jack Carlin, Philip Hindes en Jason Kenny, kwamen tot een tijd van 43,434.

Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland klokte tijdens de kwalificaties de snelste tijd: 42,869. Dat is een nieuw Nederlands record.