NK wielrennen naar West-Brabant

TargaFlorio

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op 27 en 30 juni en 1 juli vindt plaats op de Brabantse Wal in West-Brabant.

Het NK doorkruist de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. De finishplaats van de wegwedstrijden is in Hoogerheide. Het is voor het eerst sinds 1975 dat het NK wordt gehouden in West-Brabant. Ook toen was Hoogerheide de finishplaats.

“We hebben als regio in het Wielerplan West-Brabant duidelijke ambities uitgesproken voor de wielersport.” aldus Hans de Waal, wethouder Sport van Woensdrecht. “Het is een sport die bij ons past en waarmee we ons willen onderscheiden. De organisatie van het NK past hier uitstekend bij. Het is heel speciaal dat de gemeente Woensdrecht de finish van de wegwedstrijden mag begroeten.”

Zijn collega Paul de Beer van de gemeente Breda: “Met het NK wielrennen in West-Brabant dit jaar zetten we mooie stappen in de regio. Eén van de ambities uit ons regionale Wielerplan is namelijk om in West-Brabant te komen tot een meerjarige internationale wielerkalender.”

Op woensdag 27 juni worden in Bergen op Zoom de individuele tijdritten voor beloften, vrouwen en mannen gehouden. Op zaterdag 30 juni volgen de wegwedstrijden voor beloften en vrouwen. De wegwedstrijd voor de mannen vindt plaats op zondag 1 juli.