Apple-oprichter trapt in oplichter

anoniem_13042019115511

Computerpionier Steve Wozniak, die in 1976 Apple heeft opgericht met zijn vriend Steve Jobs, is slachtoffer van een oplichter geworden. Hij verkocht zeven bitcoins aan iemand. De koper betaalde met een creditcard, maar toen de bitcoins waren overgeschreven, boekte de oplichter het geld snel terug. Wozniak kon dat niet doen met zijn bitcoins. Hij zat toen zonder geld en zonder bitcoins.

Het is een de simpelste manieren om iemand te bedriegen met bitcoins. De dader is niet te achterhalen en gaat daarom vrijwel zeker vrijuit. "Het was zo gemakkelijk. En het is gedaan met een gestolen creditcardnummer, dus je krijgt het nooit terug", zei Wozniak er zelf over. Hij onthulde zijn ervaring op een businesscongres van de Indiase zakenkrant Economic Times.

Het is niet bekend wanneer Wozniak is opgelicht, dus het is ook niet duidelijk hoeveel geld hij is misgelopen. Bij de huidige koers zijn 7 bitcoins ongeveer 60.000 euro waard. Toen Wozniak ze kocht, stond de koers van de bitcoin op ongeveer 700 dollar.

Wozniak en Jobs begonnen Apple in de garage van de ouders van Steve Jobs. Ze bedachten de naam na een bezoek aan een appelboomgaard. Inmiddels is het bedrijf meer dan 900 miljard dollar waard. Jobs werd miljardair, Wozniak niet. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 100 miljoen dollar.

Apple-oprichter trapt in oplichter
Apple-oprichter trapt in oplichter (Foto: BuzzT)