Swansea bereikt kwartfinale FA Cup na winst tegen Sheffield

Redactie

Swansea City heeft dinsdagavond de kwartfinale van de FA Cup bereikt door Sheffield Wednesday in de return in de vijfde ronde te verslaan.

Een return tussen beide ploegen in de vijfde ronde van de FA Cup was noodzakelijk nadat beide ploegen op 17 februari niet tot scoren waren gekomen. Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Mike van der Hoorn en zaten Luciano Narsingh en Erwin Mulder op de bank. Glenn Loovens stond in de basis bij Sheffield.

De kansen in de eerste helft waren schaars, waar de gasten, de nummer zeventien van de Championship, de eerste goede mogelijkheid kregen. Kristoffer Nordfeldt voorkwam een treffer van Jacob Butterfield. Sam Clucas en Sung-Yueng Ki kregen mogelijkheden voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet voor rust.

Tien minuten na rust brak invaller Jordan Ayew de ban. De aanvaller tikte een rebound binnen nadat een schot van Thomas Carroll beide palen had geraakt. Tien minuten voor tijd gooide de nummer achttien van de Premier League de wedstrijd in het slot. Nathan Dyer klopte Cameron Dawson door de bal tussen de benen van de doelman door te schieten.