Real Madrid in blessuretijd onderuit bij Espanyol

Redactie

Real Madrid heeft dinsdagavond een nipte nederlaag geleden op bezoek bij Espanyol. De tweede club van Barcelona was met 1-0 te sterk.

Zinédine Zidane stuurde een Real Madrid het veld in zonder echter spits. Cristiano Ronaldo ontbrak in de selectie van de Madrilenen en Karim Benzema moest genoegen nemen met een plek op de bank, waardoor Gareth Bale een plek in de punt van de aanval kreeg.

De kansen waren schaars voor beide ploegen in de eerste helft. Pogingen van onder andere Bale, Raphaël Varane, Isco, Pablo Piatti en Gerard Moreno leverden niks op. Toch ontsnapte Real na een half uur spelen aan een achterstand. Een treffer van Moreno werd geannuleerd, nadat hij op het randje van buitenspel werd teruggefloten.

Vier minuten na rust kopte Óscar Duarte de bal tegen de lat, waardoor het 0-0 bleef. Het spel golfde in het vervolg van de tweede helft heen en weer. De wedstrijd leek in 0-0 te eindigen, maar in de 92ste minuut kwam daar verandering in. Op aangeven van Sergio García schoot Moreno de bal met een volley binnen: 1-0. Real Madrid blijft derde en koploper kan donderdag bij een zege op Las Palmas op zeventien punten voorsprong komen.

Uitslagen La Liga dinsdag
Espanyol - Real Madrid 1-0
Girona - Celta de Vigo 1-0