Mousasi krijgt titelgevecht bij Bellator MMA

Floris_Stempel

Het tweehonderdste gala van MMA-organisatie Bellator wordt gehouden in Londen en het programma ziet er nu al heerlijk uit. Gegard Mousasi mag na zijn discutabele overwinning op Alexander Schlemenko dan eindelijk voor een kampioensgordel vechten en wel tegen Rafael Carvalho, kampioen in het middengewicht bij Bellator.

Op 25 mei zullen beide kemphanen elkaar in de SSE Arena voor de eerste maal ontmoeten. Carvalho is al vijftien gevechten ongeslagen en won de titel in 2015 na een knock-out overwinning op Brandon Halsey. The Blessed verdedigde zijn titel daarna driemaal, tweemaal tegen de Nederlander Melvin Manhoef en in december 2017 als laatst tegen UFC-veteraan Alessio Sakara.

Mousasi ramt zijn tegenstanders de laatste tijd ook prima door de octagon heen en de Armeense Iraniër heeft al sinds 2015 niet meer verloren. In die drie jaar wist hij vijfmaal bij de UFC te winnen, vier via knock-out en na zijn overstap naar Bellator wist hij te winnen van de ijzersterke Schlemenko.

Verder staat de spectaculaire Michael Venom Page op hetzelfde programma. MVP is een enorm getalenteerde vechter die nog niet zo heel veel tegenstand heeft gekend in zijn carrière. Dit leidde steevast tot heerlijke knock-outs voor de zelfverzekerde Engelsman, die in zijn gehele carrière van twaalf gevechten nog ongeslagen is.

Grote bekendheid verwierf hij toen hij de Braziliaan Evangelista Santos met zijn knie zo hard op het voorhoofd raakte, dat de schedel van de Braziliaan verbrijzelde en een deuk achterliet in het voorhoofd van Santos. Dat Page de hevig pijnlijdende Santos daarna ridiculiseerde door het gooien van een Poké bal, maakte hem echter niet minder populair bij zijn fans. Page vecht in Londen tegen David Rickels, een ervaren rot die al negentien gevechten gewonnen heeft en slechts vier verloren.


Spectaculaire hoogtepunten van Michael Page (Bron: Youtube)