Borussia Dortmund kan niet winnen van Augsburg

Redactie

Borussia Dortmund heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Augsburg. Na negentig minuten voetballen was de eindstand 1-1. Dortmund kende een uitstekende reeks in aanloop naar de wedstrijd, op 20 december werd er in de DFB-Pokal voor het laatst verloren, toen Bayern München met 2-1 te sterk was. De ploeg wist op voorhand dat het de tweede plek in de Bundesliga zou behouden.

Na zestien minuten spelen opende de thuisploeg de score, waarbij Marco Reus de treffer voor zijn rekening nam. De vleugelaanvaller rondde een aanval via André Schürrle en Mario Götze af en wist daarmee voor de tweede keer te scoren sinds zijn rentree. Augsburg dacht twee minuten voor rust op gelijke hoogte te komen, maar een vrije trap van Jonathan Schmid werd pracht gekeerd door Roman Bürki.

In de tweede helft gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker en Philipp Max kreeg een kans, maar zijn kopbal ging net naast. Zeventien minuten voor tijd volgde toch de verdiende gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Kevin Danso eerst tegen Bürki aan, maar de rebound bleek vervolgens een gemakkelijke prooi voor de centrale verdediger: 1-1. Dortmund heeft nu na 24 wedstrijden één punt voorsprong op nummer 3 Schalke 04, Augsburg staat achtste.